Grannen sade:"slå ner skiten och elda upp ratet!"

Ägarens granne tyckte inte det var värt mödan och föreslog galant: 'slå ner skiten och elda upp ratet' men ägaren tog kontakt med timmerjocke och vid en snabbvisit kunde jag konstatera att det gick att rädda delar av byggnaden. Ett halvår senare ledde en välregisserad insats av både ägaren och timmerjocke till en helt renoverad och fullt användbar timmerbyggnad. Se bilder nedan före och efter insatsen (bonus: afterpartybilder!).

 

Timmerjocke bytte flera bottenstockar, rätade upp byggnaden och bytte gavelsidan (röstet/spetsarna flyttades från ena sidan 90 grader till andra sidan) samt satt i ny nockås och gåt i portöppningen. Timmerjocke levererade sedan 4x4" virke till rafter/sparrar för det blivande taket.

 

Ägaren snickrade undertak med rafter och läkt för ett plåttak som även detta lades av ägaren själv - en händig sådan! Sedan på med en hink falurött och SWOOOSH så var det klart!

 

Grannen dök upp för inspektion och bad ångerfylld om ursäkt för sitt tidigare pyromanuttalande gällande denna gamla timmerstomme. Han kunde knappt tro att det var samma byggnad! Ägaren kommer till sommaren att inreda verkstad (!) i detta lilla timmerhus.

 

Den andra delen av den ursprungliga längan står kvar och är i mycket dåligt skick. Det skulle gå att renovera även den delen men renoveringsbehovet är betydligt större.

Före insatsen

Efter timmerjockes härjande

Afterpartybilder